HENK JACOBS
SCHEEPS- EN JACHTBETIMMERINGEN, ZWOLLE
 

Ons bedrijf

Het Scheeps-en jachtbetimmeringbedrijf Henk Jacobs is gevestigd in Zwolle, in het ruim van het voormalige binnenschip de “Rickus”.

Hier hebben wij; Henk Jacobs en Janneke Bijkerk de beschikking over een volledig ingerichte werkplaats met alle benodigde middelen en materialen voor het betimmeren van schepen en jachten. Wij hebben een zeer gevarieerd aanbod en verzorgen betimmeringen van binnenschepen zowel als van luxe jachten.

Doordat ons bedrijf gevestigd is op een schip hebben wij de mogelijkheid om de schepen van onze cliënten direct naast onze werkplaats langszij te leggen zodat we alle machines en materialen ter plaatse hebben om de klus te klaren.

Het betimmeren van een schip vergt een grote mate van vakmanschap. Wij proberen bij ons werk zoveel mogelijk uit te gaan van de lijnen van het schip. Hierbij worden de karakteristieken van het betreffende schip zoveel mogelijk in takt gelaten en de beschikbare ruimte optimaal benut. Op een schip zijn immers weinig rechte lijnen te vinden en bijna alles is maatwerk.

Voorop staan altijd de specifieke wensen van de klant. De meubelen die wij in ons bedrijf produceren, worden soms helemaal op maat aangepast aan de omstandigheden aan boord van een schip, soms zijn het meubelen die in iedere huiskamer “passen”.

Wij besteden aan ieder onderdeel van ons werk de uiterste zorg en streven naar de beste kwaliteit. Uiteraard adviseren wij u graag vrijblijvend over de vele mogelijkheden die wij kunnen bieden.

Historie

Henk Jacobs is als zoon van een timmerman al vroeg geïnteresseerd geraakt in de bewerking van hout. Als vanzelfsprekend leerde hij het vak en raakte op een gegeven moment betrokken bij het bouwen van houten boten, bouwde zijn eerste eigen BM-er en verbouwde en restaureerde verschillende zeilsloepen en kreeg zodoende belangstelling voor het vak van schipper. Zelfs zozeer dat hij samen met een vriend een Spits aanschafte en daarmee jarenlang “op Frankrijk voer”. Aan deze periode bewaart hij heel goede herinneringen. Als hij samen met Janneke Bijkerk een gezin opbouwt en de kinderen de schoolgaande leeftijd naderen besluiten ze samen om te stoppen met varen. Een combinatie van schepen en timmeren lag voor de hand en uit deze gedachte werd het scheeps-en jachtbetimmerings bedrijf Henk Jacobs geboren.

Sinds 1995 houden zij zich hier mee bezig en zijn de werkzaamheden van alleen het scheepsbetimmeren uitgebreid met het bouwen van houten boten, punters en meubelen op ambachtelijke wijze.

 


De Rickus


Schepen kunnen makkelijk
langszij gelegd worden.


De werkplaats in het ruim

 © 2006-2019 Henk Jacobs
Webdesign by Jasper C. Helmantel